Συνταγές
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Χρήστος Παράσχος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση :
Θρυμματίζουμε στο μουλτι/πολυκόφτη 250γρ. μπισκότα OREO με γεύση φράουλα ολόκληρα.
Τα ενσωματώνουμε μαζί με 80 γρ. βιταμ λιωμένο και τα πατάμε σε ένα τσερκι με την παλάμη ή με την πίσω μεριά ενός κουταλιού να γίνει ομοιομορφο.
Το βάζουμε στην κατάψυξη.
Για την μους:
Ψιλοκόβουμε 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα με γεύση πραλίνα και τις ρίχνουμε σε ενα βαθύ μπολ. Ρίχνουμε μέσα και 100 γρ σοκολάτα σταγόνες φράουλα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολακι 250 ml γάλα φρέσκο και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
Το ρίχνουμε μες στις σοκολάτες και ανακατεύουμε να λιώσουν. Χτυπάμε στο μιξερ με το σύρμα 650γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε ελαφριά σαντιγί.
Με μια μαριζ ενσωματώνουμε σιγα σιγα με απαλές κινήσεις λίγο λίγο από την σαντιγί στο μπολ με τις σοκολάτες μέχρι να έχουμε μια ωραία βελούδινη μους. Βγάζουμε το τσερκι από την κατάψυξη και ρίχνουμε μεσα την μους και στρώνουμε ομοιόμορφα από πάνω με την βοήθεια μιας παλέτας ή μαριζ.
Βάζουμε κατάψυξη για τουλάχιστον μια ολόκληρη νύχτα (8 με 10 ώρες).
Για το γλασο :
Την επόμενη μέρα φτιάχνουμε το γλασο.
Ψιλοκόβουμε 250γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Σε ενα κατσαρολακι φέρνουμε σε σημείο βρασμού 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και ρίχνουμε στην σοκολάτα να λιώσει.
Προσθέτουμε ένα κουτάλι της σούπας μέλι και 1 κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει γύρω στους 32 βαθμούς.
Γλασάρισμα και διακόσμηση :
Βγάζουμε την τούρτα απο την κατάψυξη. Με ένα φλογιστρο ή με ένα πιστολάκι μαλλιών ζεσταίνουμε γύρω γύρω το τσερκι και το βγάζουμε προσεκτικά.
Βάζουμε την τούρτα πάνω σε ένα σκεύος με λίγο ύψος και ρίχνουμε απο πάνω το γλασο να πάει παντού. Αφήνουμε λίγο να πέσει το γλασο και μεταφέρουμε προσεκτικά την τούρτα σε μια βάση/δίσκο για τούρτα ή σε μια τουρτιερα.
Κόβουμε φράουλες στην μέση και κολλάμε γύρω γύρω στην βάση της τούρτας. Την βαζουμε στο ψυγείο και σε λίγες ώρες θα ξεπαγωσει και θα είναι έτοιμη να καταναλωθεί.
Η Συνταγή είναι από κ. Χρήστος Παράσχος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.