Συνταγές
Καταπληκτική πρασοκιμαδόπιτα καλοφτιαγμένη λαχταριστή και πεντανόστιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το ζυμαρι
1 .1/2 ποτηρι του νερου φυσικο ανθρακουχο νερο
1 φλ.ελ.καφ.ελαιολαδο
2 κ.σ ξυδι
Λιγο αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περιπου ενα κιλο αλευρι κιτρινο σταρενιο ψιλο λιγοτερο περισοτερο αναλογως το ποτηρι…
Αφηνουμε το ζυμαρι να ξεκουραστει μιση και παραπανω ωρα
Ανοιγω 6 φυλα…2 πανω …2 κατω …,2 ενδιαμεσα ολα καλα λαδωμενα και το ταψι καλα λαδωμενο.
Γεμιση που ηδη εχουμε ετοιμασει και ειναι πλεον κρυα.
Μισο κιλο κιμα παιρνω απο προβατο.
4 μεγαλα πρασα το ασπρο μερος και τρια πρασινα κρεμυδακια
Αλατι ,πιπερι, παπρικα γλυκια μπαχαρι τριμμενο,μοσχοκαρυδο,1 ποτηρακι κρασι ,το μισο απο το ιδιο ποτηρακι ελαιολαδο, 1 απο το ιδιο ποτηρακι κρεμα γαλακτος, μια κουταλια ξυδι, μια κουταλια σουπας κοφτη νισεστε. (Ποτηρακι του κρασιου)
Στο ελαιολαδο σοταρουμε ψιλοκομμενα κρεμμυδια και πρασα
Οταν μαραθουν προσθετουμε τον κιμα ….να σοταριστει καλα και να ανοιξει …σβηνουμε με το ξυδι και το κρασι …..βαζουμε τα μπαχαρικα και το αλατι….χαμηλωνουμε την φωτια….αφηνουμε να μαγειρευτει…..στην κρεμα γαλακτος αναμυγνειουμε το νισεστε και το προσθετουμε στο τελος….αφηνουμε λιγο να ενωθουν και να δεσουν τα υλικα μας…….βγαζουμε στην ακρη να να κρυωσει φυσικα.
Στο λαδωμενο ταψι μας απλωνουμε το ενα φυλο το λαδωνουμε οπως ειπαμε ,στρωνουμε και το δευτερο κατα τον ιδιο τροπο….απλωνουμε λιγη απο την γεμιση….το επομενο φυλο και αλλη τοση γεμιση…το αλλο φυλο και αλλη τοση γεμιση….σκεπαζουμε με τα δυο λαδωμενα επισης φυλα κλεινουμε γυρω γυρω και κοβουμε την πιτα μας …ψηνουμε στις αντιστασεις στους 170 βαθμους για μια ωρα και στην κατω θεση της σχαρας
Το φυλο παραμενει τραγανο για πολλες μερες…
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.