Συνταγές
Καταπληκτική πίτσα – σούπερ σπέσιαλ και σε XXL μέγεθος με ζυμαράκι αφράτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το ζυμάρι
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
1 φακελάκι μάγια
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 πολύ κοφτό κουταλάκι αλάτι
1/2 κιλό αλεύρι περίπου γ.ο.χ
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη… Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και το ρίχνουμε μέσα… Στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο και λείο ζυμαράκι… Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί
Σάλτσα ντομάτας
Ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς στη συνέχεια προσθέτουμε τριμμένη ντομάτα αρκετή τουλάχιστον τέσσερις ντομάτες ώριμες… Ψιλοκόβουμε πιπεριές αλατοπίπερο ρίγανη και ότι άλλο θέλουμε και αφήνουμε να ψηθεί και να τραβήξει όλα τα υγρά…✓✓
Εκτέλεση
Όταν είναι έτοιμο το ζυμαράκι μας λαδώνουμε μία μεγάλη λαμαρίνα φούρνου και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της λαμαρίνας.
Στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας προσθέτουμε ένα κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες, τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με τυριά.
Στρώνουμε από πάνω λεπτές φετούλες ντομάτας πομοντόρο, ψιλοκομμένη πιπεριά και ακόμα λίγα τυριά…. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου μισή ωρίτσα…✓✓gusto perfetto
Βέβαια μπορούμε να προσθέσουμε ότι αλλαντικό μας αρέσει…. Εγώ την ήθελα ελαφριά σήμερα χωρίς πολλά λιπαρά γιατί και τα τυράκια έχουν αρκετά… Από τυριά έβαλα μοτσαρέλα και regato
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.