Συνταγές
Καταπληκτικά τορτελίνια – Πεντανόστιμα όπως και να τα φάμε..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Xristina Xristidi-Xatzidaki – “Τέμενη αγαπημένη.”.
ΥΛΙΚΆ:
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 ποτηράκι γάλα, 3 κουταλιές της σούπας λάδι, λίγο αλάτι, 3 αυγά. (Για κάθε 100 γρμ αλεύρι =1 αυγό.
Γέμιση:
τυριά τριμμένα στο μουλτι με ελάχιστο γάλα. Εγώ έβαλα κασέρι και γραβιέρα
Χτυπάμε τα αυγά στο μουλτι, βάζουμε το αλεύρι στην λεκάνη και κάνουμε λακκούβα στην μέση και ριχνουμε τα χτυπημένα αυγά το λάδι, το γάλα και το αλάτι. Μετά ανακατεύουμε σιγά σιγά παίρνοντας το αλεύρι γύρω γύρω ριχνουμε στο υγρό υλικό μας. Γίνεται ένα ζυμάρι μάλλον σκληρό. Μπορείτε να τα χτυπήσετε και στο μίξερ. Αφήνουμε μία ώρα τυλιγμένο στην ζελατίνα.
Μετά το χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια και πλάθουμε ένα ένα με τον πλάστη. Το φύλλο όχι πολύ ψιλό ούτε και χοντρό. Με κουπ η ποτήρι κόβουμε στρογγυλά.
Μόλις τα τελειώσουμε,να μην στεγνώσουν ,αμέσως βάζουμε στην μέση μπαλάκια μικρά από την γέμιση.
Τα γυρίζουμε σαν τυροπιτακια αρχικά και μετά το βάζουμε γύρω στο δάχτυλό μας το κολλάω στις άκρες και γυρίζω τις πάνω άκρες (φωτογραφίες).
Βράζω νερό και τα ρίχνω μέσα. Όταν βράσουν ανεβαίνουν πάνω. Εγώ τα αφήνω 7 – 10 λεπτά.
Με την τρυπητή κουτάλα τα βγάζω στην πιατέλα. Καίω λίγο βούτυρο στο τηγανακι και το ρίχνω στην πιατέλα. Μετά μπόλικο τυρί.
με κρέμα:
στο τηγανάκι βάζω 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μία μικρή κρέμα γάλακτος, 1 σφηνάκι γάλα, κομματάκια ζαμπόν και τριμμένο τυρί. Αφήνω 5 λεπτά να πηξουν λίγο και το ρίχνω πάνω στα τορτελινια..
Μπορούμε να γεμίσουμε τα τορτελινια με κυμά. Η παρασκευη του γίνεται όπως φτιάχνουμε τον κυμά για μακαρόνια λιγο πιο στεγνό.
Η Συνταγή είναι από Xristina Xristidi-Xatzidaki – “Τέμενη αγαπημένη.”.