Συνταγές
Εύκολα και πεντανόστιμα τορτελίνια με μπόλικα τυριά στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υ Λ Ι Κ Α
500γρ τορτελινια με τυριά , 1 κρεμμύδι , 400γρ κολοκυθάκια , 1 κιλό σπανάκι, 1 ματσάκι σέσκουλα, 1 ματσάκι λαπατα, 6 κσ ελαιόλαδο , 3 κσ αλεύρι γοχ, 600γρ γάλα, 1 κύβο κότας, 300γρ γιαούρτι, 150γρ παρμεζάνα, πιπέρι, λίγο άνηθο, λίγο δυόσμο, λίγο βασιλικό, 300γρ μιξ τυριών!
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τα τορτελίνια.Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα! Κόβουμε τα κολοκύθια σε κύβους και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.Βράζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα τορτελίνια και τα λαχανικά.Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του.
Αν είναι μεγάλα τα φύλλα τα κόβουμε με τα χέρια μας!Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις. Μόλις απορροφηθεί η μία δόση προσθέτουμε την επόμενη! Μόλις παρει το γάλα μία βράση προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια βάζουμε τα τορτελίνια, τα λαχανικά, την παρμεζάνα, πιπέρι, τον άνηθο, τον δυόσμο και τον βασιλικό κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
Ανακατεύουμε με μία κουτάλα.Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ 20×30 και πασπαλίζουμε με το mix τυριών! Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα !
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.