Συνταγές
Καταπληκτικά αφράτα λαδόψωμα που φτιάχνονται πολύ εύκολα
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
YΛΙΚΑ:
600 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
350 γρ. ΝΕΡΟ ΟΧΙ ΚΡΥΟ
1 κ.γ. ΑΛΑΤΙ
1 ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ Η 25 γρ ΝΩΠΗ ΜΑΓΙΑ
1/2 κ.γ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΡΑΣΟΠΟΤΗΡΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΤΟ ΟΧΙ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΠΩΛ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ 3 ΚΟΥΤ ΑΛΕΥΡΙ …..
ΜΟΛΙΣ ΛΥΩΣΟΥΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 20 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ .. ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 4-5 ΛΕΠΤΑ …..
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΕ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟ ΜΠΩΛ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ … ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΤΕΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ 2 ΚΑΡΒΕΛΑΚΙΑ …
ΤΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΣΕ 2 ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΦΥΛΛΑ ΣΑΝ ΠΙΤΣΕΣ , ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ 3-4 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ
ΣΕ 2 ΤΑΨΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ .. ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΠΑΝΤΟΥ ..
ΜΕ ΤΙΣ ΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΠΑΤΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΠΙΤΣΑΣ
ΑΦΗΝΟΥΜΕ 45 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 35 ΕΩΣ 40 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”