Συνταγές
Δεν θα κάνουμε δίαιτα ποτέ – ατομικά ρολλάκια καταίφι γιαννιώτικο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φωτεινή Παρασκευοπουλου-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
Πρώτα κοίταξα το ταψί μου να χωρά στη καταψυξη. Είναι 28×38
1 πακέτο φύλλα κρούστα (( 7 φύλλα))
1 πακέτο καταΐφι.
100 γραμμάρια καρύδια
100 γραμμάρια αμύγδαλα
50 γραμμάρια ινδοκαρυδο
50 γραμμάρια μπισκότα Μιράντα
2 κουταλάκια κανέλα
1/2 κουταλακια γαρυφαλο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
150 γραμμάρια βούτυρο πρόβειο Δωδώνη σε πακέτο
Σιροπι:
1 κιλό νερό
1 κιλό ζάχαρη
Λίγες σταγόνες λεμόνι
1 βανίλια.
Βράζουμε για τρία λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο βάζουμε πάνω καταΐφι μία λωρίδα 10 εκατοστά φάρδος σε όλο το μήκος του φύλλου πάνω στο καταΐφι ,βάζουμε Τρεις κουταλιές γέμιση και αρχίζουμε να το τυλίγουμε ρολό, πριν το τυλίξουμε στην άκρη βάζουμε λίγο βούτυρο για να κλείσει ,το βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί ,επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας
βουτυρώνουμε εξωτερικά το γλυκό μας και το βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα ,βγάζουμε και κόβουμε σε μέγεθος που θέλουμε, ψήνουμε για μία ώρα στους 160 βαθμούς ,βουτυρώνουμε το φύλλο Αφού το ξεφουρνίζουμε ,σιροπιάζουμε με χλιαρό προς ζεστό σιρόπι αφήνουμε να τραβήξει όλο το βράδυ ,την άλλη μέρα λιώνουμε σοκολάτα που βάζουμε σε μία σακούλα σκληρή τύπου πολυμπαγκ κόβουμε στο κάτω μέρος και κάνουμε γραμμές
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φωτεινή Παρασκευοπουλου-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”