Γλυκα
Ωραιότατη συνταγή για νηστίσιμο σιροπιαστό Γιαννιώτικο γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εξαιρετικό και ότι πρέπει για να βγάλουμε την νηστεία με ένα γλύκισμα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’ τα υπόλοιπα άλλα!! Το σιροπιαστό Γιαννιώτικο είναι ότι πρέπει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
-500 γρ. φύλλο κρούστας
-300 γρ. ινδική καρύδα (θα σας περισσέψει και για την διακόσμηση)
-1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
-100 γρ.καρύδι τριμμένο ή αμύγδαλα ολόκληρα
για το σιρόπι
-450 γρ. ζάχαρη
-450 γρ. νερό
-1 βανίλια
-1 ξυλάκι κανέλας
-1 κουταλιά μέλι
-1 κουταλιά βιτάμ
-1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο, και το αλείφουμε με πινέλο και ηλιέλαιο.
Πασπαλίζουμε το φύλλο με ινδική καρύδα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 3 φορές.
Στην άκρη των 4 αυτών φύλλων, βάζουμε αμύγδαλα ή τριμμένο καρύδι στη σειρά.
Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό και όσο τυλίγουμε, αλείφουμε με ηλιέλαιο και πινέλο.
Τοποθετούμε το ρολό σε λαδωμένο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.
Οταν το ταψί γεμίσει με ρολό, τα αλείφουμε με νερό και πινέλο.
Με το μαχαίρι, χαράσουμε τα ρολό, ανάλογα με τις μερίδες που θέλουμε.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 45 λεπτά και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα, την οποία έχουμε βάλει στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Οταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστό γλυκό.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “γλυκό” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού