Γλυκα
Εύκολο σιροπιαστό γλυκό – Το σχέδιο ειναι πανεύκολο και ταυτόχρονα πανέμορφο .
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ ωραίο σιροπιαστό γλυκό το φιογκακι έχει ενδιαφέρον εύκολο γρήγορο και νόστιμο.
Σαν μελομακάρονα είναι αλλά μόνο που έχει αυγό μέσα και το σχήμα του είναι σαν παιχνίδι για σκυλάκι κοκαλόσκυλο.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
για το σιρόπι
-400 γρ. ζάχαρη
-600 ml. νερό
-2 βανίλιες
για την ζύμη
-1 αυγό
-50 γρ. ζάχαρη
-50 ml. λάδι
-150 γρ. αλεύρι γοχ.
-5 γρ. μπέικιν
-αμύγδαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή με την παρασκευή του σιροπιού. Βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρι με το νερό.
Κατόπιν, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες.
Συνεχίζουμε με την ζύμη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αυγό με τη ζάχαρι και κατόπιν το λάδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπωλ το αλεύρι και το μπέηκιν.
Ανακατεύουμε έως ότου η ζύμη να είναι έτοιμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο πάγκο και την δουλεύουμε με τα χέρια μας.
Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μορφή μπαστουνιού και την κόβουμε σε 10 ίσα μέρη τα οποία κάνουμε μπαλάκια.
Λαδώνουμε ένα ταψί 34 εκ. και πλάθουμε τα μπαλάκια της ζύμης με ελαφρώς λαδωμένα χέρια, δίνοντάς τους σχήμα χρησιμοποιώντας και ένα πηρούνι.
Στο κέντρο των γλυκών τοποθετούμε ένα αμύγδαλο.
Στρώνουμε τα γλυκά στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα.
Οταν τα βγάλουμε από την φούρνο, σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για σχεδόν 6 ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “σιροπιαστό γλυκό” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!