Chk
Καρυδόπιτα με κρέμα – Μέσα στο σιρόπι !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Κάντε αυτή την λαχταριστή συνταγή για καρυδόπιτα με κρέμα. Πολύ νόστιμη και πολύ σιροπιαστή!
Υλικά
3 αυγά
Μισό ποτήρι ζάχαρη
Μισό ποτήρι λάδι
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι θρυμματισμένα καρύδια
1 φλιτζάνι καρύδα
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
Για κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι νισεστέ
Μισό ποτήρι ζάχαρη
1 πακέτο βανίλια
1 συσκευασία σκόνη σαντιγί
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1 πακέτο βανίλια
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε τη καρυδόπιτα, φτιάξτε πρώτα το σιρόπι για να κρυώνει. Ρίχνετε νερό και ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι, στο μάτι της κουζίνας. Αφού αρχίσει να βράζει, μειώστε τη θερμοκρασία και βράστε για 15 λεπτά.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, σβήνετε τη φωτιά, προσθέτετε τη βανίλια και το αφήνετε να κρυώσει.
Για το γλυκό χτυπάτε καλά τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε.
Ρίξτε το σε ένα λαδωμένο τετράγωνο πυρέξ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω από το γλυκό και αφήστε το να κρυώσει.
Για την κρέμα, ρίξτε όλα τα υλικά εκτός από τη σκόνη σαντιγί σε μια κατσαρόλα μέχρι να πήξει.
Σβήνετε, αφήνετε να κρυώσει η κρέμα, προσθέτετε την κρέμα σε σκόνη και χτυπάτε ελαφρά με μπλέντερ για 5 λεπτά.
Ρίχνετε την κρέμα πάνω στο κρύο γλυκό.
Πασπαλίστε με άφθονη καρύδα.
Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!
Δες την εκτέλεση στο βίντεο εδώ.
Δες κι άλλες συνταγές για καρυδόπιτα!