Συνταγές
Καρυδόπιτα εύκολη και γρήγορη..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
16 κουταλιές σούπας καρυδόψιχα
8 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
8 αυγά
1 κ γλυκού μπέικιν
1 κ γλυκού κανέλα
1 κ γλυκού γαρύφαλο
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 μικρό λεμονάκι το τρυπαμε αρκετες φορές με πειρουνι να βράσει με το σιρόπι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το σιρόπι 6-7 λεπτά βγάζουμε το λεμονάδικα και το αφήνουμε στην άκρη.
Φούρνος στους 170 βαθμούς.
Χωρίζουμε τα αυγά . Τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα.
Τους κρόκους τους χτυπάμε με την ζάχαρη καλα.
Ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά και το το ξύσμα.
Προσθέτουμε το χυμό στα αυγά και χτυπάμε λίγο ακόμη
Ανακατεύοντας ελαφρά με κουτάλα ρίχνουμε την μαρέγκα και σιμιγδάλι σε δυο δόσεις .
Ψήνουμε για 45 λεπτά.
Όταν κρυώσει το γλυκό ρίχνουμε το σιρόπι λίγο- λίγο.
Αν θελουμε να κάνουμε τούρτα γενεθλίων βάζουμε το μίγμα ( ίδια διαδικασία οπως πιο πάνω και σιροπιασμενο) σε στρογγυλή φόρμα 24-26 εκ.
Λιώνουμε 400 γρ μαύρη σοκολάτα κι όταν γίνει λεία ρίχνουμε 3/4 με 1 κούπα ψιλό τριμμένο καρύδι,ανακατεύομε και το ρίχνουμε στο κέντρο ώστε να τρέξει παντού.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”