Καροτόπιτα με τυρί κρέμα και λιναρόσπορο για σήμερα. Άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει χαμένο στην κουζίνα σας αν ακολουθείτε τις συμβουλές του ZannetCooks.gr.
Τα καρότα που είχαν αρχίσει να χαλάνε στο κάτω, πίσω μέρος του ψυγείου, βράζονται και με την προσθήκη λίγων εύκολων υλικών έχουμε στα γρήγορα ένα υγιεινό σνακ ή ένα κύριο πιάτο. Όλη η συνταγή ένα καλό ανακάτεμα. Επιπλέον είναι μια καλή λύση για τα παιδιά που δεν τρώνε εύκολα τα λαχανικά τους.
Συστατικά
- ½ κιλό καρότα βρασμένα
- 3 αυγά χτυπημένα
- 60gr. Αλεύρι ολικής άλεσης ή ότι έχουμε
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κάρυ σκόνη (προαιρετικά)
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα chives ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
- 250gr. Τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλιτζάνι λιναρόσπορος κοπανισμένος
Βήματα
Βήμα1
Πιέζουμε τα καρότα με το εργαλείο για πουρέ ή ένα πιρούνι και τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια. Ρίχνουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, ανακατεύοντας και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα chives ή ότι χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα3
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα καρότα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κάρυ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Βήμα4
Ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε και έπειτα τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Βήμα5
Λαδώνουμε ελαφρά ή απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και έπειτα λαδώνουμε, ένα ταψί 20Χ20 περίπου. Πασπαλίζουμε με το μισό λιναρόσπορο και μεταφέρουμε το μείγμα καρότου. Απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο λιναρόσπορο.
Βήμα6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 50-55 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο ή εντελώς και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.zannetcooks.com