Συνταγές
Μια εικόνα χίλιες λέξεις – υπέροχο κανταίφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Maria Xatzhstamatioy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ κανταιφι
400 γραμ μαργαρινη
Γεμιση
200 γραμμ καρυδια ,λιγη κανελα ,λιγο γαρυφαλο, ξυσμα πορτοκαλιου, 2 μπισκοτα πτι μπερ η 2κ.σ φρυγανια. 2 κ.σ χυμο πορτοκαλιου ή κονιακ
Σιροπι
350 γραμμ νερο
350 γραμ ζαχαρη
Φλουδια απο λεμονι , χυμο απο μισο λεμονι στο τελος
Βραζουμε για 12-13 λεπτα απο τη στιγμη που αρχιζει ο βρασμος σε μετρια φωτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιωνουμε την μαργαρινη μας
Ξενουμε το κανταιφι μας και το ραντιζουμε με τη μιση μαργαρινη. Τριβουμε με τα δαχτυλα μας να παει παντου .
Χωριζουμε το κανταιφι μας σε ισα μερη
Δινουμε οποιο σχεδιο θελουμε στα κανταιφακια μας βαζουμε γεμιση και τα τοποθετουμε κολλητα στο ταψακι μας.
Ριχνουμε την υπολοιπη μαργαρινη κουταλια κουταλια στα κανταιφακια μας
Ψηνουμε για 40 -45 λεπτα στους 170 στις αντιστασεις
Σιροπιαζουμε με χλιαρο σιροπι….αφηνουμε 24 ωρες να πιει και να μελωσει το γλυκο μας.
Νόστιμη συνταγή από “Maria Xatzhstamatioy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ο ενθουσιαμός στην κουζίνα δεν σταματάει.. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή για αγαπημένο και πετύχημενο εκμέκ κανταίφι με πολύ ωραία παρουσίαση – απλά θεικό!!
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κανταιφι 750γρ
Βουτυρο adoro 375γρ
Για το σιροπι
Ζαχαρη 1 κιλο
Νερό 2 ποτήρια
Λεμονι 3κουτ.σουπας
Για την κρεμα
Γαλα 2λιτρα
Ζαχαρη 240γρ
Ανθος αραβοσιτου 120γρ
Κροκοι 6
Αλατι 1 πρεζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξενουμε καλα το κανταιφι σε μεγαλο ταψι βαζουμε το βουτυρο σε μπουκιτσες και το ψηνουμε στους 180 για 25 με 30 λεπτα.Ετοιμαζουμε το σιροπι (βρασιμο 5 λεπτα) και σιροπιαζουμε κρυο κανταιφι ζεστο σιροπι.
Χτυπαμε τους κροκους με τη ζαχαρη λιγο απο το γαλα και το ανθος αραβοσιτου.Το υπολοιπο γαλα το βαζουμε να ζεσταθει σε κατσαρολα .Ριχνουμε μεσα το μιγμα με τ αυγα κι ανεκαυευουμε συνεχεια μεχρι να γινει μια ωραια κρεμα.
Περιχυνουμε στο σιροπιασμενο κανταιφι κι αφηνουμε να κρυωσει.Απο πανω χτυπαμε κρεμα γαλακτος με αχνη σε σαντιγυ και στολιζουμε .Απο πανω βαζουμε φυστίκι αιγίνης.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.