Συνταγές
Κέικ με καρύδια και σταγόνες σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Thaleia Gatsa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
1 ποτ.βούτυρο με το ηλιέλαιο .
1/2 ποτ.καρύδια
1/2 ποτ.ζαχαρη
1/2 ποτ.γαλα
1/2ποτ.σταγόνες σοκολάτας
5 αβγά
1 μπέικιν
Μια φαρίνα (κρατησα λιγο )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτύπησα τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Εριξα το βούτυρο και συνέχισα το χτύπημα μετά το γάλα με τα καρύδια .Εβαλα και το αλεύρι με το μπέικιν και τέλος τις στάγονες
Το έβαλα σε βουτυρωμένη φόρμα και το έψισα στις αντιστάσεις και 200 βαθ.για 45 λεπτά .
Αφου το έβγαλα όπως ήταν καυτό έριξα 1/2ποτ. σιρόπι απο γλυκό του κουταλιού κολοκύθι
Η Συνταγή είναι από Thaleia Gatsa – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Πολύ λαχταριστό και αφράτο κέικ με σιρόπι βύσσινο!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Μανιουδάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
200γρ.βουτυρο και 50 γρ ηλιέλαιο
4αυγά,300 γρ.χυμό πορτοκάλι
1 φαρίνα,2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιρόπι βύσσινο όταν είναι έτοιμο το μείγμα για να βάλουμε στην φόρμα (4-5 κουταλιές βαζουμε ανάμεσα στο μείγμα)
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε βούτυρο, λάδι και ζάχαρη να χτυπηθεί καλά, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες, συμπληρώνουμε το αλεύρι με το χυμό και ανακατεύουμε .
Βάζουμε λίγο βούτυρο και αλεύρι στη φόρμα που θα ψήσουμε και ρίχουμε το μισό μείγμα έπειτα το σιρόπι και ξανά το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας ακόμα από το σιρόπι, διάκοσμό με τριμμένη σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Μανιουδάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.