Συνταγές
Κέικ μαρμπρε με κρέμα γάλακτος και πλούσια γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
4 αυγά
190 γρ. Ζάχαρη
60 γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο
60 γρ. ελαιόλαδο η ηλιέλαιο
Υγρή βανίλια
280 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής η γ.ο.χ το κοσκινίζουμε
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουτερ
Πρέζα αλάτι
130 γρ.κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
2 κουτ. σούπας κακάο σκούρο
1 κ.σ ζάχαρη (προαιρετικά)
Λίγο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175′ C βαθμούς αέρα.
Βουτυρώνουμε και αλευρωνουμε καλά μια φόρμα κέικ. Βάζουμε το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε στο μίξερ για 5′ λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και την υγρή βανίλια και χτυπάμε.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε άλλο μπολ. Προσθέτουμε το μείγμα αλεύριου εναλαξ με την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε με μαρίζ. Μοιράζουμε το μίγμα ισομερώς σε δύο μπολ.
Κοσκινίζουμε τη σκόνη κακάο στο ενα μπόλ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, λίγο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα σοκολατένιο μείγμα.
Ρίχνουμε εναλλάξ στη φόρμα λίγο απο το απλό μείγμα, κατόπιν όλο το σοκολατένιο μείγμα και από πάνω το απλό μείγμα. Κάνουμε σχέδια με ενα ξυλάκι, χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα σε μια επιφάνεια και βάζουμε στο φούρνο για 35′-40′ λεπτά στους 175’C βαθμους.
Πριν το βγάλουμε απο το φούρνου με ένα ξυλάκι η μαχαίρι κάνουμε δοκιμή.
Αφήνουμε 10′ λεπτά να κρυώσει ξεφορμάρουμε
και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.