Κεικ
Άπαιχτη συνταγή για εύκολο κέικ μαργαρίτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Διατηρείται αφράτο για μέρες.. Γρήγορο κέικ μαργαρίτα , πάρα πολύ σημαντικό αν δεν έχεις χρόνο.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
200 γρ. καλαμποκέλαιο
50 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
1 βανιλέτα
4 αυγά
2 πορτοκάλια πολτοποιημένα (χωρίς φλούδα)
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ (500 γρ)
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλιά γεμάτη κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ, αδειάζουμε το καλαμποκέλαιο, το βούτυρο, τη ζάχαρι, τη βανιλέτα, τα πολτοποιημένα πορτοκάλια και ανακατεύουμε.
Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Συνεχίζουμε με την κρέμα γάλακτος, τη φαρίνα, το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βγάζουμε από τον κάδο λίγο από το μίγμα και σε ένα πιάτο το ανακατεύουμε με το κακάο.
Σε μία φόρμα για κέικ, τοποθετούμε τον πάτο από ένα μπουκάλι της coca cola, αδειάζουμε το λευκό μίγμα και από πάνω το μίγμα με το κακάο. Επαναλαμβάνουμε.
Αφαιρούμε τον πάτο από το μπουκάλι της coca cola.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο και αφού κρυώσει, το βγάζουμε ανάποδα σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη και μπορείτε να σερβίρετε το “κέικ μαργαρίτα”. Καλή επιτυχία!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού