Συνταγές
Θυαμάσιο το σπιτικό ψωμάκι μαργαρίτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ αλεύρι γοχ κοσκινισμένο
1 φακελάκι μαγιά ξερή 7 γρ, νερό χλιαρό όσο σηκώσει
1 κ γλ ζάχαρη, 1 κ γλ αλάτι + μια πρέζα, 2 κσ αραβοσιτελαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε 100 μλ νερό σε ένα μπολακι την ζάχαρη 2 κσ αλεύρι ανακατεύουμε και αφήνουμε 15 λεπτά,
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι αλάτι λάδι την φουσκωμένη μαγιά ρίχνουμε λίγο λίγο νερό ζυμωνουμε ώσπου να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη
Ζυμωνουμε 10 λεπτά σκεπάζουμε με μεμβράνη και κουβέρτα αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει για να δούμε ότι έχει φουσκώσει το ζυμάρι βάζουμε το δάχτυλο και κάνουμε τρύπα αν μείνει η τρύπα είναι έτοιμο, αν το ζυμάρι έρχεται πάνω αφήνουμε να φουσκώσει και άλλο ,χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη πλάθουμε μπαλάκια βάζουμε σε λαδωμένο ταψί 26-28 εκ σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει 30-40 λεπτά
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 β στις αντιστάσεις βάζουμε ένα πυρίμαχο μπολ με βραστό νερό,ψεκάζουμε το ψωμί με νερό πασπαλιζουμε με σουσάμι βάζουμε το ψωμί στον ζεστο φούρνο και ψήνουμε για μια ώρα περίπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.