Συνταγές
Ζεστή ,αφράτη μαργαρίτα – Ιδανική και για σπιτικά σάντουιτς!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
200 ml χλιαρο γαλα
200 ml χλιαρο νερο
1 φακ.ξερη μαγια.
80 ml σπορελαιο
1 κ.σ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
500 γρ.Αλευρι γ.ο.χ.
1κροκο+λιγο νερο+σουσαμι για την επαλειψη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλυουμε την μαγια στα υγρα προσθετο τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Ζυμωνουμε καλα. Η ζυμη ειναι αφρατη,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια. Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει.
Μολις ειναι ετοιμη χωριζουμε σε 7 κομματια των 180γρ.Πλαθουμε σε μπαλες και τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα κανωντας το σχημα της μαργαριτας.
Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσουν .Κανουμε επαλειψη με τον κροκο πασπαλιζουμε με σουσαμι
ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για αφράτα ψωμάκια για σάντουιτς
Η Συνταγή είναι της κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1φλ γάλα χλιαρό
1/2 φλ νερό χλιαρό
2 κ.σ βούτηρο λιωμένο
2 κ.σ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
4 1/2 φλ αλέυρι περίπου
2 φακ ξηρή μαγιά
1 αυγό
Λίγο γάλα για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά με το νερό και την ζάχαρη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι, το αυγό, το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την μαγιά και το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη!
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν! Τα πλάθουμε σε μακρόστενα ή στρογγυλά ψωμάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα!
Τα αλείφουμε με το γάλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς 12 λεπτά περίπου!! Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή είναι της κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.