Συνταγές
Πω πω τι ωραία φτιαγμένο και πόσο αφράτο – ψωμάκι μαργαρίτα χωρίς ζύμωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 340 γρ νερό (χλιαρό), 1κσ ζάχαρη.
1 κ.σ ταχίνι, 2 κ. σ ελαιόλαδο, 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, 1κγ αλάτι
Για επάλειψη σουσάμι και 5 κ. σ νερό με μισό κ.γ μέλη.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ταχίνι το νερό χλιαρό τη μαγιά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε 1κ.σ αλεύρι και το αφήνουμε 10 λεπτά . Μετά προυθετουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι.
Μόλις ενωθούν όλα καλά, αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο , σκεπάζουμε το μπολ με καπάκι και το αφήνω να φουσκώσει στο ψυγείο για 12 ώρες.
Ανάβουμε το φούρνο στους 40 βαθμούς 5 λεπτά, το σβήνουμε να είναι λίγο, ζεστός. Όταν βγάζουμε από το ψυγείο,
ζυμώνουμε πολύ απαλά την ζύμη με λίγο αλεύρι όπως δείχνει η φωτογραφία, με αυτό το τρόπο το ψωμάκι γίνετε πολύ αφράτο. Το μοιράζουμε σε 12 μπωλακια
Τοποθετούμε σε ένα ταψί 30 εκ με λαδόκολλα, σκεπάζουμε και το βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά να φουσκώσει, μετά ψεκαζουμε με το νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και με ότι άλλο θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ο ενθουσιαμός στην κουζίνα δεν σταματάει.. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή για απίθανο σπιτικό ψωμάκι – Πολύ ωραίο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμη Μπαλτσαβια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό αλεύρι άσπρο
Μισό κιλό αλεύρι κίτρινο
1 φακ ξηρή μαγιά
Λίγη ζάχαρη
2 κουτ σούπα ελαιόλαδο
1 πρέζα καλή αλάτι
Νερό όσο χρειαστεί
Ενεργοποιούμε τη μαγιά με χλιαρό νερό και λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όταν αφρίσει τη ρίχνουμε στη λεκάνη που έχουμε όλα τα υπόλοιπα, ανοίγοντας λακκούβα στο κέντρο
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ίσα ίσα να γίνει χυλός πολύ πηχτός, συμπληρώνοντας χλιαρό νερό.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη αφού λαδώσουμε τον πάτο, και βάζουμε λίγες ώρες ψυγείο.
Όταν βγάλουμε , αχεί φουσκώσει, οπότε το ζυμώνουμε ελάχιστα συμπληρώνοντας αλεύρι για να γίνει εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε ,πασπαλίζουμε αλεύρι, χαράζουμε βαθιά με μαχαίρι και ψήνουμε 1 ώρα στους 180.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμη Μπαλτσαβια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”