Συνταγές
Υπέροχα και λαχταριστά ψωμάκια μαργαρίτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά ζύμης
100 γρ γάλα χλιαρό
100 γρ νερό χλιαρό
6 γρ ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
50 γρ βούτυρο λιωμένο
25 γρ λάδι
1 κουταλιά ξύδι
1 μικρό αυγό
1/2 κουταλάκι γλ αλάτι
400 γρ αλεύρι
Για τη γέμιση
Τυριά μοτσαρέλα, τσένταρ και λουκανικακια γαλοπούλας
Κέτσαπ
Για επάλειψη
1 κουταλιά πετιμέζι με λίγο νεράκι
Σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το γάλα το νερό τη ζάχαρη την μαγιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και το αλάτι, ζυμώνουμε να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει κόβουμε ζυμαράκι βάρους 70 γραμμαρίων, το ανοίγουμε με τα χέρια μας και στο κέντρο βάζουμε κομματάκια από τα τυριά και τα λουκανικακια .
Κλείνουμε το κάνουμε μπαλάκι και το βουτάμε στο νερό που έχουμε διαλύσει λίγο πετιμέζι, αμέσως μετά στο σουσάμι και τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε μισή ωρίτσα να ανέβουν, ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε 30 με 35 λεπτά.
Εφτιαξα και πλεξουδίτσες με λουκανικακια ανάμεσα, τα αλειψα με αυγό λίγο κέτσαπ και τριμμένο τυράκι μοτσαρελα, αλλά δεν πρόλαβα να τα βγάλω φωτογραφίες τα παιδάκια περίμεναν πως και πως να βγούνε από το φούρνο να φάνε.
Εφτιαξα μιάμιση δόση.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.