Συνταγές
Κέικ κλασικό για να γλυκαθούμε λίγο…. Θαυμάσιο πολύ αφράτο!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ φαρίνα που φουσκώνει μόνο+ 1 κ γ baking powder
5αυγα
Μισό φλ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
Μισό φλ γάλα
1 βανίλια
Λιγότερο από ένα φλ σπορέλαιο
2 φλ ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ( μικρά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω πρώτα τη ζάχαρη με το σπορέλαιο καλά, μετά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά το χυμό το γάλα το ξύσμα και στο τέλος το αλεύρι το baking και τη βανίλια .
Παίρνουμε λίγο από το μείγμα και προσθέτουμε 5-6 κουταλιές της σούπας κακάο. + ακόμα ένα σφηνάκι γάλα .
Άλευρο – βουτυρώνουμε τη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για τρία τέταρτα περίπου ή ανάλογα το φούρνο στους 170/180 βαθμούς
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Τέλειο κέικ μαρμπλε, σκέτη κόλαση με ωραία υλικά και παρουσίαση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 κούπα μαργαρίνη σόφτ
1 3/4 κούπας ζάχαρη
1 σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1/2 κούπας γάλα
βανίλια
1/4 κούπας κακάο
1/4 κούπας άχνη
1/8 κουταλάκι σόδα
διαλυμένη σε μια κουταλιά γάλα
γλάσσο σοκολάτας
100γρ.κουβερτούρα
1/3 κούπας κρ. γάλακτος (από πάνω έβαλα και λευκή κουβερτούρα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ τα 6 πρώτα υλικά χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά. Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και στο ένα ρίχνουμε το κακάο, άχνη και τη σόδα διαλυμένη σε μια κουταλιά γάλα. Ρίχνουμε στη φόρμα του κέικ το άσπρο μίγμα κι από πάνω το καφέ.
Μ ένα μαχαίρι κάνουμε νερά στο μίγμα ανακατεύοντας το. Ψήνουμε στους 175 μέχρι να πάρει χρώμα και αν βυθίσουμε το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό . Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλάσσο που έχουμε φτιάξει σε μπεν μαρί
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”