Συνταγές
Κέικ καρότου με κρέμα – Το λατρεύουμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά για το κείκ
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
3 κουταλιές γιαούρτι
2 κούπες τριμμένα καρότα
1 κούπα καρύδια τριμμένα
1,5 κούπα αλεύρι
1 μπέικιν
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι γλυκ κανέλα.
Υλικά για την κρέμα
3 κούπες γάλα
400 ml κρέμα γάλακτος
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά, με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Ριχνουμε τα τριμμένα καρότα με τα καρύδια και ανακατεύουμε για λίγο.
Προσθέστε την κανέλα, το αλεύρι και το μπέικιν στο μίγμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ .
Ρίχνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα πριν το βγάλουμε από τον φούρνο και μετά αφήνουμε το κέικ να κρυώσει
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για την κρέμα εκτός από τη βανίλια και βάζουμε την κατσαρόλα σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και μόλις πήξει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε την κρέμα στο κεικ αφού αφήσουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ινδοκάρυδο και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Η Κούπα είναι 220 ml και η φόρμα του κείκ 36×24 εκ.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.