Συνταγές
Κέικ για τον πρωινό καφέ μα και για τον απογευματινό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Antonis Velivasakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν μου αρέσει η ζάχαρη, συνήθως στη θέση της χρησιμοποιώ σιρόπι σφενδάμου, όμως δεν είχα οπότε, για γλυκαντική ουσία χρησιμοποίησα σιρόπι από το γλυκό κυδώνι + πετιμέζι
Κάτ’ αρχή βάζω στην κατάψυξη μια φόρμα κέικ φ15 καλά αλειμμένη με βούτυρο
Υλικά-Εκτέλεση
50 γρ σιρόπι από το γλυκό κυδώνι + 50 γρ πετιμέζι
200γρ αλεύρι +10 γρ μπέικιν κοσκινισμένα, μαζί.
100γρ ελαιόλαδο στο οποίο ρίχνω μέσα, το σιρόπι + πετιμέζι
Χτυπώ στην max ταχύτητα για 8′, δύο αυγά
(για να μην ακούγεται η αυγουλίλα)
Ρίχνω μέσα το μίγμα ελαιόλαδο+σιρόπι+πετιμέζι, ομογενοποιώ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα
Προσθέτω χυμό ενός πορτοκαλιού 70 γρ
Εκτός μπλέντερ, ( η με το μπλέντερ αλλά σε ταχύτητα 1) προσθέτω τμηματικά το αλεύρι-μπέικιν και τα γλυκά κουταλιού χοντροκομμένα.
Ανακατεύω με σπάτουλα με κίνηση από πάνω προς τα κάτω ελαφρά για να μην χάσω τον εγκλωβισμένο αέρα
Προσθέτω για άρωμα, αλκοόλ από ένα καπάκι του μπουκαλιού τους λιμοντσέλο + ρούμι περίπου 20 γρ και τα δυό μαζί.
Ομογενοποιώ.
Βγάζω την φόρμα από την κατάψυξη και χωρίς να την αλευρώσω βάζω μέσα το πιό πάνω μίγμα
Φούρνος 190° για 30-35′ (αν η φόρμα δεν έχει κενό στη μέση ο χρόνος γίνεται 45′)
Έλεγχος ψησίματος με το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
Είναι υπέροχο, τραγανό εξωτερικά, απαλό μυρωδάτο εσωτερικά
Η Συνταγή είναι από Antonis Velivasakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.