Συνταγές
Θεϊκή και πολύ πετυχημένη τυρόπιτα με κρέμα μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την γέμιση
Τυρί φέτα
Γραβιέρα
Κασέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Γάλα
Αυγά
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
300 με 400 γρ Αλεύρι
2 – 3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1/2 κουταλάκι αλάτι
Νερό όσο πάρει
Βούτυρο λιωμένο μαζί με ελαιόλαδο για τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμάρι.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα ή περισσότερο εάν έχουμε χρόνο .
Κατόπιν ανοίγουμε δύο φύλλα, αλείφουμε το κάθε ένα ξεχωριστά με το μίγμα βουτύρου και λαδιού, το κόβουμε ακτινωτά και κάθε κομματάκι το βάζουμε στο κέντρο του φύλλου το ένα πάνω από το άλλο , τα βάζουμε σε πιάτο με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο μια ώρα περίπου .
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την γέμιση.
Πρώτα βάζουμε το λάδι με το αλεύρι να ψηθεί λίγο όχι να πάρει χρώμα, ίσα για να μην έχει την γεύση αλευριού και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας δυνατά να μην σβολιασει και να γίνει μια σφιχτή μπεσαμελ.
Όταν κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα τυριά που έχουμε τρίψει, τα αυγά χτυπημένα και πιπέρι.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο από τα δύο που είχαμε βάλει στο ψυγείο το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε την γέμιση.
Κατόπιν ανοίγουμε το δεύτερο και το βάζουμε πάνω από την γέμιση, αλείφουμε με λάδι κλείνουμε γύρω γύρω σε κοθρο ,χαράζουμε τα πάνω φύλλα, κατά βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα πάνω και κάτω.
Η ποσότητα των υλικών της γέμισης και του ζυμαριου εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού μας.
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.