Συνταγές
Θαυμάσιο το γλυκό με ινδοκάρυδο, ωραίο αφράτο και λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μιχαελα Στεφανουδης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε 5 αυγά με 200 γραμμάρια ζάχαρη στη συνέχεια βάλουμε 11 κουταλιές νερό ζεστό 1 baking powder μία βανίλια και 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς
Μόλις είναι έτοιμο το παντεσπάνι Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε στη μέση.
Για την κρέμα:
Καταρχήν θα χρειαστούμε 1 λίτρο γάλα, βάζουμε σε ένα μπολ 250ml γάλα 200 γραμμάρια ζάχαρη και τέσσερις με πέντε κουταλιές κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί λίγο και βάζουμε και το μίγμα που κάναμε προηγούμενο μετοχών φλάουρ τη ζάχαρη και το γάλα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Μόλις έδειξε το κατεβάζουμε από τη φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει. Μόλις κρύωσε το βγάζουμε από το ψυγείο το χτυπάμε καλά με το μίξερ. Αφήνουμε την κρέμα λίγο στην άκρη και χτυπάμε ξεχωριστά σε ένα άλλο μπολ 375ml σαντιγύ
Με θα αφήνουμε το μίξερ και με μία κουτάλα παίρνουμε από τις σαντιγύ βάζουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να τελειώσεις σαντιγί
Βάζουμε την κρέμα το ένα παντεσπάνι βάζουμε και το άλλο παντεσπάνι από πάνω άλλη κρέμα από πάνω και ινδοκάρυδο! Το παντεσπάνι δεν χρειάζεται να το βάλουμε σιρόπι
Το βάλουμε στο ψυγείο για τρεις-τέσσερις ώρες
Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια..
Κόβουμε το γλυκό σε μερίδες και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Μιχαελα Στεφανουδης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.