Συνταγές
Θαυμάσιος νηστίσιμος λαχανοντολμάς, καλοφτιαγμένος και πεντανόστιμος με ωραία υλικά και όμορφη παρουσίαση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Στη φόρμα του κέικ…Νο 26 ..
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/3 απο το ματσάκι δυόσμο
1/3 ματσάκι μάραθο
1 κ.γ. πελτέ
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Μπόλικο ελαιόλαδο
ρύζι Καρολίνα περίπου 2 φλυτζανες
1 λάχανο 2κιλα+
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σ’ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια κ το σκόρδο με λίγο νερό μέσα…Και τα Βραζουμε λίγο για να φύγει η σπιρτάδα τους .
Μόλις εξατμιστεί το νερό Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε καλά στη συνέχεια βάζουμε το πελτέ ανακατεύουμε καλά και στο τέλος τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη ..αλάτι, πιπέρι και τέλος το ρύζι.
Το ανακατεύουμε καλά και το βγάζω από το μάτι της κουζίνας.
Το λάχανο το έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό…Αφού πρώτα έχουμε κόψει το κοτσάνι του
Το βάζουμε στη κατσαρόλα με τη τρύπα …προς τα κατω…από το κοτσάνι που έχουμε αφαιρέσει …
Το βράζουμε τόσο όσο να έχουν μαλακώσει τα φύλλα του.
Τα βάζουμε σ’ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια τα στρώνουμε στη φόρμα μου τα 2/3 κάτω και το 1/3 επάνω…..βάζουμε και μια σειρά ενδιάμεσα.
Το ψήνουμε στο φούρνο στους 190° 1 ώρα και 40′.
Αφού πρώτα τον έχουμε σκεπάσει με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο καλά , Σαν αεροστεγώς, Μέσα σ’ένα ταψί με νερό
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.