Συνταγές
Θαυμάσιος μπακλαβάς με σπιτικό φύλλο – πανεύκολος!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για τη ζύμη
3 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
1 φλυτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γ. αλάτι
6 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
Υλικά για τη γέμιση
500γρ.καρυδια
1κ.γ.κανελα
1/2κ.γ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Υλικά για το σιρόπι
5φλυτζανια τσαγιού ζάχαρη
4φλυτζανια τσαγιού νερό
2 βανίλιες
χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι 10λεπτα από το σημείο βρασμού.
500γρ.βουτυρο λιωμένο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υγρά υλικά της ζύμης και έπειτα αλεύρι αλάτι και μπέικιν και ζυμώνουμε. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 μπαλίτσες.
Παίρνουμε τις 10 μπαλίτσες ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα(με λίγο νισεστέ ή καθόλου)σε μέγεθος ενός πιάτου περίπου 10-15εκ.και βάζουμε τη μια πάνω στην άλλη με αρκετό νισεστέ ανάμεσα τους. Έτσι ανοίγουμε και τις υπόλοιπες μπαλίτσες και κάνουμε άλλες 2 ντάνες με 10 φυλλαράκια βάζοντας μπόλικο νισεστέ ανάμεσα τους. Παίρνουμε την πρώτη ντάνα και ανοίγουμε όλα μαζί τα φυλλαράκια στο μέγεθος του ταψιού 40εκ. τοποθετούμε στο ταψί και βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 140βαθμους για 15λεπτα.
Βγάζουμε από το φούρνο ρίχνουμε τη μισή γέμιση έπειτα τοποθετούμε από πάνω την άλλη ντάνα αφού την έχουμε ανοίξει στο μέγεθος ταψιού και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15λεπτα. Τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση, ανοίγουμε και την τρίτη ντάνα, τοποθετούμε στο ταψί χαράζουμε μέχρι κάτω, περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο και βάζουμε στο φούρνο 200βαθμους αντιστάσεις για 15λεπτα και έπειτα χαμηλώνουμε στους 140 βαθμούς.
Μόλις πάρει λίγο χρώμα βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 140 2ωρες.Μολις ψηθεί το αφήνουμε έξω για 10λεπτα και περιχύνουμε το κρύο σιρόπι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”