Συνταγές
Θαυμάσια χορτόπιτα με ωραίο καλοψημένο φύλλο και λαχταριστή γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marcella Tzortzaki- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
Για το φύλλο:
αλεύρι, νερό, ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι ( με το μάτι , να γίνει μια μαλακή ζύμη κ εύπλαστη ζύμη). Ζυμωνουμε όλα τα υλικά μαζί , κάνουμε μια μπάλα κ την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
Γέμιση:
1 με 1,5 κιλό σέσκουλα, 1 μάτσο μάραθο, 1/2 μάτσο δυόσμο, 1/5 μαϊντανό, 1/5 άνηθο, 3 φρ. Κρεμμυδάκια, 1 κρεμμύδι ξερό, 1 αυγό, 200 γρ. Κασέρι, 250 γρ. Ανθότυρο, 60 γρ σιμιγδάλι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα σέσκουλα, τα ψιλοκόβουμε κ τα βάζουμε σε ένα σουρωτηρι με αλάτι για 15 λεπτά. Μετά τα τρίβουμε καλά με τα χέρια μας κ τα στήνουμε να βγάλουν όλο το ζουμί τους. τα ξεπλένουμε από το αλάτι και τα ξαναστυβουμε. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τα κρεμμύδια κ τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το αυγό, τα τυριά, λάδι, αλάτι κ μπόλικο πιπέρι και το σιμιγδάλι κ ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε τέσσερις μπάλες, τις ανοίγουμε μαζί με σιμιγδαλι κ στρώνουμε την πρώτη σε λαδωμένο ταψί. Ραντίζουμε με λάδι κ στρώνουμε το δεύτερο φύλλο. Απλώνουμε την γέμιση επάνω κ στην συνέχεια τα άλλα δύο φύλλα με λάδι ανάμεσα. Στην επιφάνεια χτυπάμε το ασπράδι από ένα αυγό κ πασπαλιζουμε σουσάμι κ παπαρούνα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις και 200 για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για χορτόπιτασου ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marcella Tzortzaki- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”