Συνταγές
Θαυμάσια τούρτα παγωτό με βάση μωσαϊκό – καλόκεραστη να είναι !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Παρασκευή Μητκάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
Για τη βάση:
1 βιτάμ (259γρ.)
1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
2 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1 βανίλια
200γρ. κουβερτούρα
2 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ
1μιση σφινάκι κονιάκ/ρούμι
Για το παγωτό βανίλια:
1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
500ml. κρέμα γάλακτος 35%
3 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε με τη βάση μας και σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το ζαχαρούχο, το βιτάμ, τη βανίλια και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βιτάμ και να γίνει το μείγμα σαν σάλτσα σοκολάτας. Αφού πάρει μιά βράση, το κατεβάζουμε απο τη φωτιά, ρίχνουμε και την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτή. Σε ένα μπόλ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια, όχι να γίνουν σκόνη, και τα βρέχουμε με το κονιάκ, ανακατεύοντας με το χέρι να ποτηστούν όλα καλά.
Ρίχνουμε τα μπισκότα στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε με μιά μαρίζ μέχρι να καλυφθούν όλα με τη σοκολάτα. Στρώνουμε στο τσέρκι όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμεωτο παγωτό. Εγώ δεν έβαλα όλο το μείγμα στο τσέρκι, κράτησα και λίγο για 10 τρουφάκια η βάση δηλαδή αποτελείται απο τα 2/3 του μείγματος, φυσικά μπορείτε εσείς να το χρησιμοποιείτε όλο ή το μισό, ανάλογα με τα γούστα σας.
Για το παγωτό,
βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες(+4-5 κ.σ. κακάο αν το θέλουμε σοκολατένιο) σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. Βάζουμε και το ζαχαρούχο ενσωματώνουμε με το μίξερ. Ρίχνουμε το πάγωτο πάνω στη βάση, απλώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με μεμβράνη(πρέπει να εφάπτεται η μεμβράνη στο πάγωτο). Το βάζουμε τουλάχιστον για 4 ώρες στην κατάψυξη και έπειτα το στολίζουμε όπως θέλουμε. Έγω έλιωσα 50γρ. κουβερτούρας και έκανα γραμμές απο πάνω και έκοψα άλλα 50γρ. κουβερτούρα με μαχαίρι και την έριξα διάσπαρτα.
Όταν την ξεφορμάρετε, αφήστε την για 1 τέταρτο εκτός κατάψυξης, έπειτα περάστε ένα μαχαίρι γύρω-γύρω απο τα τοιχώματα και αφαιρέστε το στεφάνι.
TIPS:
✓ Η κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο και το μπολ που θα χτυπήσετε το παγωτό πρέπει να είναι κρύα.
✓ Πριν κόψετε κομμάτι, αφήστε 1 δεκάλεπτο εκτός κατάψυξης.
✓ Διατηρήστε την τούρτα σκεπασμένη με μεμβράνη στην κατάψυξη.
Η Συνταγή είναι από κ. Παρασκευή Μητκάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.