Συνταγές
Θαυμάσια γλυκιά μπουγάτσα πολύ ωραία φτιαγμένη και νόστιμη με κανέλα και άχνη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Evie Evie-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – κ.Γκολφω Νικολου”
ΥΛΙΚΑ
Για το ταψί της κουζίνας
2 κιλά γάλα
2 αυγά φρέσκα
1 φλιτζάνι τσαγιού (όχι κούπα) σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 Βανίλιες
Μια τσιμπια αλατι
(Ξύσμα πορτοκαλιού ελάχιστο αν σας αρέσει)
4 κουταλιές βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σέ κατσαρόλα βάζουμε κρύο το γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο χτυπάμε με σύρμα να διαλυθούν, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει όχι σφιχτή κρέμα.
Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να γυαλίσει η κρέμα.
Στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα κάτω στο ταψί ρίχνουμε την κρέμα χλιαρή όχι καυτή βάζουμε από πάνω αλλά 4 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα και ψήνουμε στους 170 πάνω κάτω εστία , περίπου μισή ώρα, ανάλογα τον φούρνο σας πρέπει να πατώσει καλά και να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.
Όταν ψηθεί μετά ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και κανέλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Evie Evie-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – κ.Γκολφω Νικολου”