Συνταγές
Η καλύτερη συνταγή ever για καρυδόπιτα γεμάτη αρώματα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Giorgoula Christodoulou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
4 ποτήρια αλεύρι για φύλλο
1/3 ποτήρι λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουτάλι ζάχαρη
1 κουτάλι μαγιά ξηρή
1 κουτάλι βούτυρο
Νερό όσο πάρει
Κανέλα (μέσα στους ξηρούς καρπούς )
2 ποτήρια καρυδόψιχα -αμυγδαλόψιχα 1/2ποτήρι κρέμα γάλακτος για άλλειμα Βούτυρο φρέσκο
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 νερό
Φλούδα πορτοκαλιού
Eκτέλεση :
Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη προς την σφικτή …προσθέτουμε την κουταλιά με το βούτυρο και ξαναζυμώνουμε …η ζύμη μας θα γίνει μαλακή με τον βούτυρο.. Χωρίζουμε την ζύμη μας στα 5.. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και ανοίγουμε στρογγυλά λεπτά φύλλα
Βάζουμε στο ταψί μας το πρώτο φύλλο…αλείφουμε με βούτυρο μετά με κρέμα γάλακτος και τέλος βάζουμε σκορπιστούς τους χοντροαλεσμένους ξηρούς καρπούς με κανέλα….συνεχίζουμε βάζοντας από πάνω άλλο φύλλο και επαναλαμβάνουμε όπως το πρώτο φύλλο
όταν βάλουμε το πέμπτο φύλλο το αλείφουμε με βούτυρο και φρέσκα κρέμα …. Βάζουμε ενα μικρό πιατάκι ακριβώς στην μέση της πίττας μας και κόβουμε στα τέσσερα αρχίζοντας από το πιατάκι προς τα έξω…..μετά τα τεσσερα κομάτια τα ξανακόβουμε να γίνουν 8 και ξάνα το ίδιο να γίνουν 16 και αρχίζουμε και τα γυρίζουμε το κάθε κομμάτι 3 γυρούς ….πάντα από την ίδια μεριά
αν μας έχει περισσέψει βούτυρο ή κρέμα την βάζουμε από πάνω. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λίγο (περίπου 20 με 30 λεπτά) Την ψήνουμε περίπου 1 ώρα στον αέρα στους 170-180 βαθμούς. Μόλις ψηθεί βάζουμε το σιρόπι(παγωμένο)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Giorgoula Christodoulou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”