Συνταγές
Γευστική μηλόπιτα που παίρνει βραβείο !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φτιάξτε την μηλόπιτα και θα μας θυμηθείτε
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ (2ΟΟ ml):
3 αυγα,1 ποτήρι ζαχαρη,1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστο,3 ποτήρια αλευρι,1 ποτήρι σπορέλαιο, 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ,1 βανίλια
ΜΗΛΑ:
5 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα ανακατεμένα με 1 ποτήρι ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα.
Τα βάζουμε στο τηγάνι και για 15 λεπτά στο χαμηλό και ανακατεύουμε να πιούν τα υγρά τους.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το σπορέλαιο.
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το γιαούρτι.
Σταματάμε το μιξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά αλεύρι, μπεικιν, βανίλια και ανακατεύουμε με μαριζ.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί η το τσέρκι (28ν), ρίχνουμε το μισό μείγμα και το ισιώνουμε.
Βάζουμε πάνω την κρύα γέμιση μήλων και ισιώνουμε.
Τέλος με προσοχή βάζουμε πάνω στα μήλα το υπόλοιπο μείγμα και το ισιώνουμε.
Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα! Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Ελέγχουμε μετά τα 30 λεπτά με ξυλάκι από σουβλάκι.
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!