Συνταγές
Η αυθεντική στριφτή πίτα της Αλοννήσου! Απλά τέλεια..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι
νερό (όσο πάρει)
Κατσικίσιο τυρί
ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πρώτη φάση φτιάχνουμε το ζυμάρι. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό και το ξύδι . Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ζυμώνουμε. Το ζυμάρι είναι έτοιμο, όταν δεν κολλάει πια στα χέρια μας.
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.
Κόβουμε από το ζυμάρι ένα μικρό μπαλάκι και αφού αλευρώσουμε το τραπέζι, ανοίγουμε το φύλλο με την βοήθεία ενός πλάστη. Το φύλλο θα πρέπει να γίνει αρκετά λεπτό και στο μέγεθος ενός στρογγυλού τραπεζιού.
Τρίβουμε το τυρί πάνω στο φύλλο και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αμέσως μετά διπλώνουμε και από τις δύο μεριές το φύλλο και κρατώντας σταθερή την μια μεριά τυλίγουμε την άλλη γύρω της.
Την τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο μεριές. Την αφαιρούμε σε πιάτο, όπου έχουμε στρώσει ένα κομμάτι χαρτί για να τραβάει το πολύ λάδι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”