Κεικ
Εύκολο και άκρως πορτοκάλενιο σιροπιαστό κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Γρήγορο και απλό σιροπιαστό κέικ πορτοκάλι που θα σας αρέσει πολύ.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
4 μεγάλα αυγά
300gr. ζάχαρη
500gr. αλεύρι φαρίνα
250gr. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
150ml. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
για το σιρόπι
500ml. χυμό πορτοκάλι
400ml. νερό
3 φέτες λεμονιού
3 φέτες πορτοκαλιού
200gr. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα αυγά, και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ζάχαρη. Προσθέτουμε αργά το λιωμένο βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα, σταδιακά τη φαρίνα και εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού και τέλος το ξύσμα πορτοκαλιού. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στον αέρα για 1 ώρα.
Επόμενο βήμα η παρασκευή του σιροπιού. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το ξύλο κανέλας, τη ζάχαρη, και τις φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού. Βράζουμε για 5 λεπτά.
Με μία οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες σε όλο το κέικ αφού το βγάλουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε.
Αφήνουμε να ποτίσει καλά το σιρόπι στο κέικ πριν το κόψουμε και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη και καλή σας επιτυχία! Το κέικ πορτοκάλι είναι έτοιμο!
Δες την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο με όλη την διαδικασία αναλυτικά :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor