Συνταγές
Εύκολο Γλυκό Ψυγείου με κρεμούλα μαμαδίστικη και σοκολάτα – διατηρείται εντός ψυγείου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
2 αυγά
50 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κορν φλάουερ
1 βανίλια
500 ml γάλα φρέσκο
Σαντιγύ σοκολάτας
Σιρόπι σοκολάτας
Τριμμένη κουβερτούρα
Βάζω μέσα σε πυρέξ μεμβράνη.
Εκτέλεση
Τοποθετουμε τα μπισκότα και φτιάχνουμε την κρέμα.
Χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια, μετά προσθέτουμε το κορν φλάουερ, ξαναχτυπάμε να ενωθούν καλά τα υλικά, βάζουμε και το γάλα και βράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει.
Βάζω την μισή κρέμα πάνω απ’ τα μπισκότα (τα βρέχω ελαφρά με γάλα).
Ξανά μπισκότα, μετά η υπόλοιπη κρέμα, μπισκότα, σαντιγύ σοκολάτας λίγο τριμμένη κουβερτούρα και σιρόπι και τελευταία στρώση μπισκότα.
Κλείνουμε γύρω γύρω με την μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ως την επόμενη μέρα να σφίξει.
Βγάζουμε προσεκτικά σε πιατέλα και διακοσμουμε !
Μπορείτε να το φτιάξετε και με έτοιμες κρέμες, ότι γεύση θέλετε!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.