Συνταγές
Εύκολος και γρήγορος τρόπος για μαρμελάδα κυδώνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΆ
Κυδωνια 1000γμ
Ζάχαρη 800γμ
Νερό 1 1/2
Λεμόνια 2
Και οποίο αρωματικό αρεσκείας σας θέλετε
(Αρμπαρόριζα, κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα κυδώνια μάς, για να φύγει το χνουδι που έχουν από επάνω, καθαρίζουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό μαζί με το χυμο ενός λεμονιού, για να μην μας μαυρίσουν.
Έπειτα τα περνάμε από τον τρίφτη, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, και τον χυμό του λεμονιού σε στρώσεις (μια στρώση ζάχαρη, μια στρώση κυδώνια, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά (περίπου 15 λεπτά) για να γίνει πολύ γρήγορα, και να μην σκουρυνει το χρώμα του,
ξαφριζοντας με μια κουτάλα, τον αφρό που θα βγάλει.
Αφού δέσει λίγο ρίχνουμε και τα μυρωδικά αρεσκείας μας και το αφήνουμε να δέσει καλά το σιρόπι.
Αφού κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά θα έχει πολύ ανοιχτό χρώμα, αλλά μέχρι να κρυώσει στην κατσαρόλα θα σκουρυνει και θα πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Έχετε κυδωνια!!! ξεκινήσετε την υπέροχη, μυρωδάτη μαρμελάδα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”