Γλυκα
Εύκολος και γρήγορος Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με μέλι και γάλα
Υλικά 1 κούπα ελαιόλαδο 2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα μέλι 2 κούπες γάλα 2 κούπες νερό κανέλα Εκτέλεση Προετοιμάζουμε το σιρόπι. Ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα και διαλύουμε τη ζάχαρη με το μέλι. Αφού βράσει το σιρόπι το διατηρούμε ζεστό. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από demideli.com
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μέλι
2 κούπες γάλα
2 κούπες νερό
κανέλα
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε το σιρόπι. Ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα και διαλύουμε τη ζάχαρη με το μέλι. Αφού βράσει το σιρόπι το διατηρούμε ζεστό.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι όσο θέλουμε. Σε εμάς αρέσει να είναι αρκετά καλά καβουρδισμένο το σιμιγδάλι και το “γυρίζω” με ξύλινη πάντα κουτάλα για περίπου 8 λεπτά ώστε να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα. Προσθέτουμε αρκετή κανέλα
Με μεγάλη προσοχή προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά για 1 με 2 λεπτά μέχρι να πήξει ο χαλβάς αρκετά.
Βάλτε αμέσως το ζεστό χαλβά σε φόρμα σιλικόνης ή μπολάκια. Μετά από λίγα λεπτά ξεφορμάρετε, πασπαλίστε με κανέλα και σερβίρετε.
TIPS :
Τα τελευταία χρόνια αντί για κανέλλα χρησιμοποιώ το μείγμα μπαχαρικών ΣΜΥΡΝΙΟ της εταιρείας ΑΝΑΤΟΛΗ . Το μείγμα περιέχει κανέλλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο και ζιγγίβερι ή αλλιώς τζίντζερ!!!
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : demideli