Πιτες
Εύκολη, γρήγορη και μυρωδάτη σπανακόπιτα, που γίνεται στο άψε σβήσε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Και σε ποιον δεν αρέσει η σπανακόπιτα! Δες μία συνταγή για σπανακόπιτα με μυρωδικά, που γίνεται πεντανόστιμη!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
1 1/2kg. σπανάκι κατεψυγμένο
2 φύλλα σφολιάτας κρύα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4κτσ. περίπου ελαιόλαδο
1 αυγό
200gr. τυρί φέτα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι στην κουζίνα και ρίχνουμε μέσα το σπανάκι. Ανακατεύουμε έως ότου το σπανάκι να ξεπαγώσει καλά. Κατόπιν το αδειάζουμε σε ένα μπολ μέσα από ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει καλά.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στην κουζίνα, ρίχνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, και ανακατεύουμε λίγο για να τσιγαριστούν.
Κατόπιν, προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε έπειτα το σπανάκι στο τηγάνι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Μετά από λίγο ανακάτεμα, κλείνουμε το μάτι και η γέμιση μέχρι στιγμής είναι έτοιμη. Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μίγμα.
Αφού κρυώσει, βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ, χτυπάμε λίγο το αυγό και το ρίχνουμε μέσα. Προσθέτουμε το τυρί φέτα τριμμένο. Ανακατεύουμε και η γέμιση είναι έτοιμη.
Παίρνουμε μία λαμαρίνα ψησίματος, και απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Το πιέζουμε με τα χέρια μας να στρώσει καλά στη λαμαρίνα.
Αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Απλώνουμε επάνω από τη γέμιση το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το στρώνουμε. Ενώνουμε τις άκρες των δύο φύλλων κλείνοντας έτσι την γέμιση.
Κάνουμε μικρές επιφανειακές χαρακιές με το μαχαίρι στο επάνω φύλλο επειδή η σφολιάτα φουσκώνει.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου στον αέρα ή αντιστάσεις για 40 έως 50 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, την αφήνουμε να κρυώσει και μπορούμε να κόψουμε την σπανακόπιτα και να την σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία! Δες αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Κάνε εγγραφή στο κανάλι Sotiria amor