Συνταγές
Εύκολη εκτέλεση για την πιο γευστική τούρτα αμυγδάλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,125 γρ ζάχαρη, 155 γρ αλεύρι φαρινάπ κοσκινισμένο, 1 βανίλια, 50 γρ σκόνη αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά -ζάχαρη να ασπρίσουν να φουσκώσει το μίγμα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι -βανίλια σε δόσεις και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ
Τέλος ρίχνουμε πάρα πολύ απαλά δηλαδή κουταλιά -κουταλιά την σκόνη αμυγδάλου ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά. Βάζουμε λαδόκολλά στο τσέρκι (28 ν)και το ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς προθερμ. αντιστάσεις μεσαία σχάρα. Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και στην συνέχεια το κόβουμε
ΣΙΡΟΠΙ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 κούπες νερό με 2 κούπες ζάχαρη
Το βράζουμε 4 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λίτρο γαλα,4 κ.σ. γεμάτες κορών φλαουρ,2 κ.σ. γεμάτες αλευρι,1 βανιλια,50 γρ βουτυρο,50 γρ σκόνη αμυγδαλου,5 κ.σ. ζάχαρη
Βγάζουμε σε εάν μπολ λίγο γάλα. Ρίχνουμε μέσα το κορν φλαουρ και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το μίγμα (κορν-αλεύρι) που έχουμε διαλύσει στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε. Ρίχνουμε την βανίλια το βούτυρο και την σκόνη αμυγδάλου
Ανακατεύουμε
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε στο τσέρκι τον εάν πάτο παντεσπάνι. Το σιροπιάζουμε με εάν κουτάλι σιγά -σιγά. Ρίχνουμε την καυτή κρεμά. Πάνω στην κρεμά βάζουμε τον άλλο πάτο παντεσπάνι. Τον σιροπιάζουμε με κουτάλι σιγά -σιγά. Και αφήνουμε να κρυώσει καλά
ΣΑΝΤΙΓΥ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 μορφατ μεταλλικό κουτι,2 φλυτζάνι τσαγιού αχνή ζαχαρη,2 κ.σ. γάλα φρέσκο. Χτυπάμε όλα μαζί. Τέλος βάζουμε την σαντιγί γύρω -πλάγια- πάνω στο γλυκό. Διακοσμούμε όπως θέλουμε
ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 βαθμούς για 10 ΛΕΠΤΑ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”