Υλικά:
- 200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 300 γραμ. μαύρη σοκολάτα/κουβερτούρα, σοκολάτα με 60+% περιεκτικότητα σε κακάο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2-3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
Για την επικάλυψη:
- πολύχρωμη τρούφα
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια βράση την αφαιρείς από τη φωτιά.
- Την προσθέτεις σε ένα μπολ που προηγουμένως έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα.
- Αφού ανακατέψεις καλά, ώστε να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά, προσθέτεις το βούτυρο και το χυμό πορτοκάλι ( κατά προτίμηση να είναι σε θερμοκρασία δωματίου).
- Συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να γίνει το μείγμα μια λεία κρέμα και, αφού κρυώσει, το τοποθετείς στο ψυγείο για ένα μισάωρο να σφίξει.
- Το βγάζεις από το ψυγείο και ανακατεύεις με μια σπάτουλα για να γίνει η πάστα πιο αφράτη.
- Με κουτάλι βγάζεις λίγο μείγμα και το πλάθεις σε μπαλάκια. ( το μείγμα είναι αρκετά κολλώδες οπότε μπορείς να βρέξεις τα χέρια σου με νερό ή χυμό πορτοκάλι για περισσότερη γεύση).
Και τώρα αρχίζει το παιχνίδι. Σε ένα μπολ με τρούφα βουτάμε τα σοκολατάκια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου και είναι έτοιμα!!!
Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε χάρτινα κυπελάκια, να κάνετε πύργους και ότι άλλο θέλει το παιδάκι σας
Tip: Μπορείτε να βάλετε και τριμμένους ξηρούς καρπούς μέσα στην τρούφα για ποικιλία στη γεύση.