Συνταγές
Εύκολα και πολύ νόστιμα κεκάκια βανίλια-σοκολάτα, για το σχολείο,για τον καφέ μας και όχι μόνο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
250 γρ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κούπα γάλα
500γρ αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο
2 κσ κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
3 κσ γάλα χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Μόλις αναμειχθούν προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκάλι. Αναμιγνύουμε και προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ. Χτυπάμε καλά.
Βαζουμε χαρτάκια σε θήκες για καπκεικς. Βάζουμε απο το μίγμα απο 1 γεματη κουταλιά σε κάθε χαρτάκι. Το μιγμα που περισσεύει, διαλύουμε το κακάο στο γάλα και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μίγμα. Το χτυπαμε ξαλα να αναμιχθεί και το προσθέτουμε πάνω από το λευκό μίγμα στα χαρτάκια καπκεικς. Με ένα καλαμάκι για σουβλάκια ή ένα μαχαίρι δημιουργούμε σχέδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμα.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για λιγο και τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τελείως πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.
Στα συγκεκριμένα δεν έχω βάλει ξύσμα πορτοκάλι. Μου βγήκαν 20 τεμάχια.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.