Συνταγές
Εξαιρετικό φαγητό – λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι με σως
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λαχανο για γιαπρακια που το έχω ζεματισει ….1 ξερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο φρέσκια σάλτσα ντομάτας 1 τριμμένο καρότο 1 τριμμένη πατατα 4 φρέσκα κρεμμυδάκια του κήπου. Αλάτι πιπέρι ρίγανη μαϊντανό δυόσμο μυρωδικά της αρεσκείας σας. 1 κούπα ρύζι καρολινα και μισή κούπα πλιγούρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τυλιγουμε βάζουμε στη κατσαρόλα και βράζουμε για μια ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι.
Σε κατσαρόλα έβαλα 2 κουταλιές σούπας αλεύρι λίγο λάδι να σκεπάσει τον πάτο της κατσαρόλας
ανακάτεψα με το αλεύρι να γίνει ένα σώμα έριξα σιγά σιγά δύο κούπες χλιαρό νερό μέχρι να γίνει αραιος χυλός
1 κύβο λαχανικών και μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού.
*Άλλη φορά μπορούμε να βαλουμε και λίγα καρυδιά, γίνετε πολύ νόστιμο ..
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Ίσως το πιο αγαπημένο σπιτικό φαγητό – Λαχανοντολμάδες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια-Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε λίγο ένα λάχανο κομμένο στη μέση . Βάζουμε κι φτιάχνουμε γέμιση με 700γρ κιμά 150γρ ρύζι αλατοπίπερο 1 κρεμμύδι 1 σελίδα σκόρδο τριμμένο λίγο δυόσμο λαδι
Τύλιγουμε ντολμαδάκια με φύλλα λαχανου . Βάζουμε στον πάτο τα χοντρά κομμάτια του λαχανου κι αραδιασουμε τους ντολμαδες . Ρίχνουμε νερό να τα σκεπάσει αλατοπίπερο και λάδι . Βάζουμε πάνω ένα πιάτο κι βράζουμε 40 λεπτά περίπου
Τέλος φτιάχνουμε το αυγολέμονο με 4 αυγά 5 λεμόνια δυνατό. ( μπορείτε και πιο ελαφρύ )
Αποσύρουμε την κατσαρόλα , Έχουμε ρίξει τ αυγά σε μπολ και τα χτυπάμε με το χτυπητηρι χειρος
Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού . Ρίχνουμε 1-2 κ.σ. κ κορν φλαουρ και το διαλυουμε . Μετά παίρνουμε με κουτάλα ζουμί απ την κατσαρόλα και ρίχνουμε στο μπολ χτυπώντας συνέχεια
Όταν ριξουμε αρκετό απ το ζουμί το ρίχνουμε όλο στην κατσαρόλα κι αρχίζουμε να την κουνάμε να ομογενοποιηθει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια-Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”