Ψαρια
Εξαιρετικό πιάτο με μπακαλιάρο – μια διαφορετική σκορδαλία με καρύδια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τα λόγια είναι περιττά…!! Χρόνια πολλά και καλή επετειο για τα 200 χρόνια της πατριδας μας! Κλασική συνταγή που μας αρέσει πολύ για μπακαλιάρο και σπιτική σκορδαλιά
H συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο κομμένο σε φέτες
αλεύρι
για το κουρκούτι
300-400ml. μπύρα
300γρ. αλεύρι φαρίνα
για την σκορδαλιά
500γρ. πατάτες βρασμένες καθαρισμένες και σε κομμάτια
50γρ. καρύδια
70ml. ξύδι
200ml. ελαιόλαδο
2 ή 3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την σκορδαλιά. Χτυπάμε στο multi τα καρύδια και το σκόρδο.Αδειάζουμε αυτό το μίγμα σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε με το μίξερ και εναλλάξ προσθέτουμε στο μπωλ λάδι και ξύδι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και η σκορδαλιά είναι έτοιμη, την οποία βάζουμε στο ψυγείο.
Επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε το κουρκούτι. Στο μπωλ με το αλεύρι, προσθέτουμε πιπέρι, την μπύρα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε αραβοσιτέλαιο.
Αλευρώνουμε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου καλά.
Βουτάμε κατόπιν τα αλευρωμένα κομμάτια στο μπωλ με το κουρκούτι και όταν το λάδι έχει κάψει καλά, τα βάζουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε για περίπου 5 έως 7 λεπτά από κάθε πλευρά έως ότου να ροδίσει καλά.
Οταν βγάζουμε τα κομμάτια από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “μπακαλιάρο ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
H συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor