Συνταγές
Εξαιρετικός λαχανοντολμάς – άψογα φτιαγμένος και λαχταριστός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Ένα λάχανο
Ένα κιλό κιμά ανάμικτο
Δύο κρεμμύδια ξερά στον τρίφτη
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Μια κουταλιά της σούπας πελτέ
Μια κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
Αλάτι πιπέρι
χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό. Προσθέτουμε και το ρύζι..
Στη συνέχεια και τα μπαχαρικά.
Ζεματίζουμε το λάχανο στο αλατισμένο νερό και με λεμόνι
Αφαιρούμε τα σκληρά από τα φύλλα και κρατάμε τα ποιο λεπτά.
Σε μια φόρμα του κέικ τοποθετούμε γύρω γύρω τα φύλλα.
Προσθέτουμε και τον κιμά. Σκεπάζουμε πάλι με φύλλα.
Σε ένα βαθύ ταψί. Βάζουμε νερό ..
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την γάστρα.
Βάζουμε την φόρμα αφού έχουμε προσθέσει νερό όσο να το σκεπάζει και ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Το τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Και το καπάκι της γάστρας.
Στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μιάμιση. Ώρα.
Το βγάζουμε από την φόρμα αφού έχει κρυώσει..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”