Συνταγές
Εξαιρετική πίτα, πολύ ωραία φτιαγμένη νόστιμη και με υπέροχο τραγανό φύλλο, με καλοκύθα και φέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ευαγγελία Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για την ζύμη για 2 πίτες
4 νεροποτυρα νερό 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας ξύδι 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι αλεύρι όσο μας πάρει να μην κολλάει στα χέρια μας το ζυμαράκι
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το νερό χλιαρό και τα υπόλοιπα υλικά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά αφηνουμε το ζυμαράκι μου να ξεκούραστει μισή ώρα έπειτα χωρίζουμε σε το ζυμαράκι μου σε κομμάτια ίσα με ένα μεγάλο μανταρίνι ανοίγουμε ένα ένα με τον πλάστη αλοιφουμε με λάδι τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο
Τα ξεκουραζουμε 10 λεπτά και αρχίζουμε να ανοίγουμε επάνω στο τραπεζομαντηλο γίνεται πολύ λεπτό το φύλλο ραντιζουμε με λάδι βάζουμε στην άκρη του φύλλου το κολακυθι και την φέτα
Σουρωνουμε με το τραπεζομαντηλο το κάνουμε ρόλο και τοποθετουμε σε λαδωμένο ταψί αλοιφουμε με το πινέλο τα φύλλα με ελαιόλαδο και λίγο ηλιέλαιο ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ευαγγελία Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”