Ξεχωριστα
Εξαιρετική ιδέα και μάλιστα το ψωμί ολικής άλεσης είναι πολύ υγιεινό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δοκιμάσετε αυτό το ψωμί ολικής άλεσης χωρίς μίξερ.. Φυσικά χωρίς κανένα πρόβλημα μπορείτε να το φτιάξετε και πολύσπορο!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
400 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
500 γρ. νερό
18 γρ. ξηρή μαγιά
20 γρ. αλάτι
15 γρ. ζάχαρη
14 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. λιναρόσπορο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το νερό, τη ζάχαρι, τη μαγιά και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπωλ, το αλεύρι Γ.Ο.Χ με το αλάτι και το αδειάζουμε στο πρώτο μπωλ.
Προσθέτουμε επίσης το αλεύρι ολικής, τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε ζυμώνοντας με τα χέρια μας.
Αλευρώνουμε τον πάγκο, δουλεύουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε μορφή φύλλου, το οποίο διπλώνοντας, το κάνουμε σε μορφή μπάλας.
Πασπαλίζουμε με λάδι ένα μπωλ, βάζουμε μέσα την ζύμη, την λαδώνουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1,5 ώρα.
Κατόπιν, τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο, και την κόβουμε σε 2 ίσα μέρη τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη σε μορφή φύλλου.
Διπλώνουμε τα φύλλα σε ρολό και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη, το κάθε ένα ξεχωριστά. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.
Μετά από αυτό τον χρόνο, βγάζουμε τη μεμβράνη, πασπαλίζουμε με λιναρόσπορο και με το μαχαίρι κάνουμε μικρές τομές στην επιφάνεια του ρολό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 έως 25 λεπτά.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “ψωμί ολικής άλεσης ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL