Συνταγές
Υπέροχη και νοστιμότατη ελιόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1/2 ποτ. ηλιέλαιο, 1/2 ποτ. ελαιόλαδο
-4 ποτ. αλεύρι Φαρίνα κοσκινισμένο μαζί με
-3 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-1,5 ποτ. χυμό πορτοκαλί
-1 πιάτο ελιές μαύρες
-κόλιαντρο
-δυόσμο
-2 κτγ. ζάχαρη
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρυζιάζουμε, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Αν θελουμε αντί μπέικιν πάουντερ βάζουμε 1 φακελάκι μαγιά, αλλά αφήνουμε για 1 ώρα και μετά ψήνουμε.
Η συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για υπέροχα ελιόψωμα πολύ ωραία φτιαγμένα και νόστιμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Totsika-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα γάλα, 1 φακελάκι μαγιά, 1 κτγ. ζάχαρη, 1 κτγ. αλάτι, 1/2 κούπας αραβοσιτέλαιο, 500-600 γρ. αλεύρι γοχ., 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 1 κούπα ελιές σε ροδέλες, 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, εγώ έβαλα από βάζο του εμπορίου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά με το γάλα, μισό ζεστό μισό κρύο, την ζάχαρη και 2-3 κτσ. αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνουμε, κάνουμε μπαλάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Totsika-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”