Συνταγές
Νηστίσιμα Ελιόψωμα. Δεν έχω φάει νοστιμότερα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Είτε είναι περίοδος νηστείας είτε όχι, δεν θα πεις όχι σε αυτά τα πολύ νόστιμα ελιόψωμα με σουσάμι! Είναι ένα τέλειο σνακ για τα παιδιά μας αλλά και ένα αξιοπρεπέστατο ορεκτικό για το τραπέζι μας.
Υλικά (14 κομμάτια)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
500 ml νερό
100 ml σπορέλαιο
850 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Ελιές
Σουσάμι
Εκτέλεση
Διαλύουμε αρχικά την μαγιά, την ζάχαρη και δύο κουταλιές αλεύρι σε ένα μπολ με το μισό χλιαρό νερό (250 ml).
Αφήνουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε το υπόλοιπο χλιαρό νερό, το λάδι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Αφού έχει φουσκώσει, την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 14 μέρη. Με τα χέρια μας τα ανοίγουμε σε φύλλα, τοποθετούμε ελιές και τα κάνουμε μπάλες.
Έπειτα, τις λαδώνουμε και τις περνάμε από σουσάμι. Στο κέντρο πατάμε με το δάχτυλό μας και διακοσμούμε με ελιά.
Τέλος, βάζουμε τα ελιόψωμα, σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.
Έτοιμα και τα ελιόψωμα μας για την περίοδος της νηστείας! Καλή απόλαυση!
Δες και το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!