Συνταγές
Μια συνταγή τόσο απλή μα και τόσο νόστιμη – ελιές στιφάδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τι ωραιο φαγακι ,δεν το εχουμε ξανακουσει ουτε δοκιμάσει, αλλα μας κάνει η φωτό να γλυφομαστε!
Θαυμάσιο πιάτο ελιές στιφάδο.. το έκανε συχνά η γιαγια!
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4-5 κρεμμύδια σε φέτες
μία κούπα μεγάλη ελιές
μισό ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
2-3 δαφνόφυλλα
3-4 μπαχάρια
μία κουτ. σουπας πελτέ ντομάτας
μισό κουτί χυμό ντομάτας
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη
λίγο νεράκι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι νεράκι να πάρει βράση και ρίχνουμε τις ελιές. Τις αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να αχνιστούν με λίγο νεράκι.
Αφού σωθεί το νερό, ρίχνουμε λαδάκι και τα σωτάρουμε.
Προσθέτουμε και τις ελιές που έχουμε προβράσει και έχουμε στραγγίξει.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, 2-3 δαφνόφυλλα, 3-4 μπαχάρια, μία κουτ. σουπ. πελτέ, χυμό ντομάτας και λίγο νεράκι.
Αφήνουμε να βράσει το φαγάκι για 20-30 λ. περίπου για να δέσει η σάλτσα και να λιώσουν τα κρεμμύδια.
Προς το τέλος προσθέτουμε και λίγη ρίγανη
Είναι ένα υπέροχο φαγάκι, που του πάνε απίστευτα οι τηγανιτές πατάτες και το φρεσκοψημένο ψωμάκι για βουτιές σε αυτή την υπέροχη σαλτσούλα!
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.