Συνταγές
Εκπληκτική τούρτα αμυγδάλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοκία Παπαμακαρίου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπανι:
5 αυγά,125γρ ζάχαρη,155γρ. αλεύρι, 1 μισή κουτ. γλυκου μπεκιν, 1 βανίλια,χτυπαμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν κ να ασπρίσουν.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινιζουμε το αλευρι,το μπεκιν, κ την βανίλια,κ τα ριχνουμε σιγά σιγα ανακατεύοντας με μια μαριζ, βαζουμε σε 20 εκ. τσέρκι,κ ψηνουμε στους 170 για περιπου 30 λεπτά.Οταν κρυώσει το κοβουμε σε 3 πάτους.
Γίνεται παρα πολύ αφράτο συνταγή του σεφ Δημήτρη Μιχαηλιδη.Για το σιροπι:1 φλ. νερό, 1φλ.ζαχαρη,1 κουτ. σουπας άρωμα αμυγδαλου, βράσιμο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, το παίρνουν όλο το σιροπι τα παντεσπανι.
Εύκολη κρέμα ζαχαροπλαστικης:
σε μια κατσαρολα βαζουμε 1 λίτρο γάλα, 200γρ.ζαχαρη,4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα, 100γρ.κορν φλαουρ,2 κουτ σουπας βούτυρο,κ το υπολοιπο από το μπουκαλακι το άρωμα αμυγδαλου, η 1-2 κουταλιές αν δεν θέλουμε να μυρίζει ποιο έντονα,1 βανίλια, κ στο τελος την σαντιγη.
Τα βάζω να βράσουν όλα μαζί κ να πήξουν, εκτός την βανίλια, το βουτυρο, κ την σαντιγη.Οταν την κατεβάσουμε ριχνουμε την βανιλλια,κ το βούτυρο. Κ όταν κρυώσει ριχνουμε κ ανακατεύουμε την σαντιγη.
Σαντιγη 270 γρ. Κρεμα γαλακτος κ βάζουμε κ μέσα κ απο πανω.
Τέλος γαρνιρουμε με φίλε αμυγδαλου που το έχουμε καβουρντισει λίγο στον φουρνο.
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοκία Παπαμακαρίου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.